Mange skarpskytter

Jægere på ski

Kan du lide at følge med i vintersport, så er skiskydning et af de programmer, der er mest interessant. Ikke kun skal de være dygtige skytter, de skal også kunne løbe hurtigt på ski og kontrollere deres åndedræt. Det er imponerende at kunne koble disse evner sammen i en sportsgren, noget som ikke mange vi kunne gøre.

Mange af deltagerne har dog også en anden baggrund end de fleste atleter. Mange har her en militær baggrund samtidig med, de stammer fra dele af verden, hvor store mængder sne om vinteren ikke er ualmindeligt. Andre er medlemmer af de mange skiklubber rundt omkring i verden, som viser sig at have et stort talent for lige denne form for sport.

Under alle omstændigheder, så er det en imponerende bedrift. De kan næsten måle sig med andre langrendssudøvere, men her har de en konkurrenceriffel med over skulderen, er i sig selv vejer til. Når de kommer til de forskellige skydeområder, skal de enten stående eller liggende kontrollere deres puls og ramme de små skiver.

Det er ikke uden grund, at denne sport er blevet til en publikumsfavorit, der følges både på stedet, af mange aviser og på tv. Er du selv skytte, så vil du vide, hvor hårdt det vil være at kunne ramme plet, når pulsen banker, og de udøvere, der er her, er klart blandt de bedste skytter, der findes i verden.

Om sommeren udskiftes skiene med enten løb eller rulleski. Det er ikke populært på samme måde, og der er ikke det samme publikum, men det gør det bestemt ikke til en lettere disciplin, og det kræver på samme måde rigtig meget af skytterne.

ashe