Mange skarpskytter

Skydesport og børn

Man deler vandene meget, hvis man siger at børn gerne må gå til skydesport. For på den ene side, er der dem, der mener, at børn ikke har noget at gøre i nærheden af våben – ligegyldigt hvilken slags våben der er tale om. På den anden side, er der dem, der godt kan se, at det er en sport at gå til enten bueskydning eller skydning på en lukket bane. For skydning er en sport og den stiller lige som alle andre sportsgrene krav til deltagerne om, at man skal være bevidst om det ansvar, der følger med. For børn kan godt deltage i skydesport og forstå, at der følger regler med sporten, som skal tages seriøst og overholdes.

 

Hvad kan skydning give mit barn, spørger du måske dig selv. Det er faktisk en ganske fornuftig sport at gå til. Den giver ligesom andre sportsgrene og fritidsinteresser for det første dit barn en masse gode oplevelser og mulighed for samvær med andre. Det er jo en ting, som ingen forældre kan sige er negative. Men noget andet, som skydning også giver dit barn, er muligheden for at dyrke en sport, hvor man øver koncentrationen og øver sig i at skabe ro. For man kan ikke skyde og ramme rigtigt, hvis man ikke kan samle sig og koncentrere sig om både vejrtrækning, skydeskive og lukke alle andre tanker ude. Desuden er skydesport en sport, hvor man skal øve sig på at få både nerver og hjerteslag helt ned. For der skal ikke mange rystelser til, før man ikke rammer lige i midten af skiven. Det er også en sport, som I kan gå til sammen. For børn vil altid efterligne de voksne, som de er sammen med. Så hvis du er rolig og ansvarlig på en skydebane, vil det smitte af på barnet. Husk at have fodtøj på efter vejret. Se eventuelt på det skønne fodtøj fra footway.dk/ . Det bedste fodtøj er Ecco til al slags vejr
for de er specielt fremstillet med tanke på de aktive mennesker.

Sport er altid godt

 

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at børn og sportsgrene hører godt sammen. For det er sundt for børn at komme ud og få nogle gode oplevelser sammen med andre børn. Det er også nemmere at få nogle rigtig gode venner, hvis man er sammen med børn, der har de samme interesser, samt de oven i købet har nogle gode fælles oplevelser. Så det er bare om at støtte op, hvis børn siger, at de gerne vil prøve en sportsgren af. Det er dog også vigtigt, at børn ikke bliver presset mere, end de selv synes er ok. For en sport eller fritidsinteresse skal gerne være en sjov og hyggelig oplevelse. Derfor stiller det også krav til de trænere, der arbejder med børnene. For børn vil altid finde en sportsgren sjovere, hvis de får lov til at leget sporten ind. Den alvorlige og konkurrenceprægede side af sporten skal tidsnok nå at dukke op. Så nyd at dit barn er nysgerrig og udnyt denne nysgerrighed til at lege ting ind på en sjov måde. Det skal nok give pote.

ashe