Nye våben

Prøv det hele af

Skydning har selvfølgelig også sin helt egen dag. Her kan du prøve kræfter med de mange forskellige skydevåben sammen med andre interesserede og få et indblik i, hvad skydning egentlig er for en størrelse.

Vanedannende er i hvert fald en af de ting, der kan nævnes, for der er noget særligt over at stå med et skydevåben i hænderne og ramme sit mål. Om det fører til konkurrenceskydning eller jagt, eller om det bare er det at komme i en af de mange skytteforeninger og nyde fællesskabet, det er underordnet i denne sammenhæng.

Det giver samtidig en rigtig god mulighed for at få viden om området ud til rigtig mange mennesker på en gang, for det er en naturlig del af en sådan dag, at der fortælles om de forskellige foreninger og deres mange tiltag.

Det kribler i fingrene

For de fleste er det nok det at prøve at skyde med våben, der lokker. Det er højdepunktet for rigtig mange, men inden da er der også en gennemgang af både våben og sikkerhed. Moderne våben har indbygget sikkerhed, men der er stadig andre sikkerhedsregler, der skal overholdes undervejs.

så at vise, at det er rigtig sjovt, og at foreningerne er meget velkørende.

På med brillerne og høreværnet, og så er de første i gang med at prøve at skyde. Målet er selvfølgelig flere medlemmer på sigt, men bare det at have det sjovt, er en del af dagen. Målet er og

Det er en dag, der skal blive landsdækkende på sigt, så flere får øjnene op for, at det at skyde er mere end bare underholdende.

Hvis du bliver rigtig god

Som i alle andre klubber og foreninger, så er der masser af konkurrence. De dygtigste arbejder på at blive klubmestre og så komme ud og forsvare æren på landsplan. Men det stopper ikke der, for der afholde konkurrenceskydning over hele verden, så EM, VM og OL bliver et mål for endnu flere.

Som med al anden sport, så kræver det masser af træning og øvelse. Ikke kun med dit våben, men også på det mentale plan. Der er ikke mange, der forbinder doping med skydesporten, men det findes bestemt også her.

Det er dog ikke de typer af doping, der ses i mange andre sportsgrene, men mere den slags, der kan holde styr på nerverne og sikre at hænderne ikke ryster for meget, som betablokkere. En type af middel, der også tidligere blev benyttet af mange, der fik nerver på i forbindelse med eksamen.

Så der kan sagtens være dopingkontroller i skydesportens verden, og det er ikke en løsning at bruge den slags. Den mentale træning er derfor så vigtig, for her kan du lære at kontrollere dig selv og levere dit bedste hver eneste gang.

ashe