Mange skarpskytter

Du kan bruge dine evner til at hjælpe

Er du en habil skytte, og har du samtidig en rigtig god hund, der kan opstøve vildt, så har du mulighed for at blive en del af Schweiss-registret. Det er en oversigt med frivillige jægere over hele landet, der kommer til undsætning, hvis et dyr er blevet ramt af et strejfskud under en jagt, eller hvis en billist har ramt et dyr på de danske veje.

Deres opgave er sammen med deres hund at få opstøvet dyret og sikre dets tilstand. Det kan være alt fra en aflivning, hvis dyret er kommet alvorligt til skade, til en konstatering af, at dyret har de helt fint, og at det fortsat kan klare sig i naturen. Der er også mulighed for, at dyret liver afleveret på en vildtstation, hvor det kan komme til hægterne igen og komme tilbage til naturen på sigt.

At gøre en stor forskel

Ingen dyr skal lide, og de mange frivillige, der møder med deres schweisshunde sikrer, at anskudt og påkørt vildt bliver fundet. For ja det er en helt igennem frivillig ordning, hvor mange dygtige jægere giver en hånd.

Det eneste, de får, udover glæden ved at gøre en forskel, er kørselsgodtgørelse i forbindelse med deres arbejde, og samtidig har de mange rettigheder, når de arbejder. De kan nemlig helt frit sammen med deres hund bevæge sig ind på privat grund. Det er dyrs ve og vel, det drejer sig om, og det er de færreste, der vil have indvendinger til dette.

Desuden må jægeren, der er med, bære sit jagtvåben hele tiden. Vedkommende kan få brug for det undervejs, og igen er det dyrets ve og vel, der er på tale.

Hundene er et kapitel for sig selv. De er trænede hunde, der skal gennemføre en del prøver, og det kræver sin hund at nå så langt. Det bliver det makkerpar, der gør en forskel.

ashe