Mange skarpskytter

Sådan bliver du den bedste til skydesport

Danmark har stolte traditioner inden for skydesport. Ved utallige konkurrencer er der således hevet medaljer hjem til vort kære land. Går du selv med ambitioner om at blive god til skydning? Så læs med her. Vi har nemlig samlet en liste over gode råd til dig, som ønsker at blive den bedste til skydesport.

Gør dig klar til at pakke din taske og dine tandbørster

Hvis du vil gøre dig i den absolutte verdenselite inden for skydesport, så skal du praktisere et helt særligt mindset, sagt på godt “nydansk”. Det samme gør sig i øvrigt gældende, når vi taler om de fleste andre sportsgrene. Det er nemlig benhårdt at bide skeer med de største konkurrenter fra alle egne af jorden, og du skal derfor sætte enormt høje krav og forventninger til dig selv. Du skal simpelthen have en vindermentalitet, der siger spar to.

I det hele taget skal du forvente, at du må give afkald på en masse. Du kan lige så godt vænne dig til, at du skal være væk hjemmefra rigtig mange dage på et år. Så pak straks din taske, inklusiv dine bedste Tandbørster, og gør dig så klar til et liv på landevejen, alt imens du tager fra den ene konkurrence til den anden.

Kan du holde hovedet koldt i pressede situationer?

I alle former for skydesport skal du kunne holde hovedet koldt, selv i de mest pressede situationer. Skydning er i den grad en præcisionssportsgren, og her skal du simpelthen mestre at ramme plet, selv når presset er størst. Er det noget du kan? I så fald er du godt på vej mod en karriere inden for denne spændende sportsgren.

Stolte traditioner at leve op til

Danmark har som nævnt stolte traditioner inden for skydesporten. Tag blot vores præstationer ved den største begivenhed af dem alle, nemlig OL. Ved det allerførste af slagsen, helt tilbage i 1896, formåede Danmark at vinde seks medaljer. Halvdelen af dem var faktisk i diverse skydesportsgrene. Det vidste du måske ikke?

Senest har vi set, hvordan Danmark i 2018 fik en verdensmester i riffelskydning, samt hvordan vi nogle år tidligere, ved OL i 2012 i London, fik en flot sølvmedalje til Anders Golding i skeetskydning. Skal du være Danmarks næste store internationale stjerne inden for skydesporten, så er der altså rigeligt med forventninger, du skal leve op til.

Sådan kommer du i gang med sporten

Er du frisk på at komme i gang med skydesport, enten på rent hobbyplan, eller måske med ambitioner om at gå hele vejen, og vinde medaljer ved de store mesterskaber, så skal du til at starte med tilmelde dig en skydeklub. I Danmark findes der flere end 350 foreninger, og til sammen har de flere end 32.000 medlemmer.

Der er derfor sjældent ret langt til den nærmeste klub eller forening. Så snart du har fundet den, der ligger bedst i forhold til din bopæl, er det blot et spørgsmål om at tilmelde sig, og så ellers komme i gang.

ashe