Mange skarpskytter

Flere kvinder kaster sig over skydesport

Skydesport er fortsat en nichesport i Danmark, men stadig flere tiltrækkes af den. Også blandt kvinderne konstateres der en stigende interesse for denne ellers lidt i udgangspunktet maskuline sport. Der er alt mulig grund til for kvinder at kaste sig over netop skydesport. På mange måder er sporten nærmest skræddersyet for netop kvinder. Lad os se nærmere på det her.

Når det maskuline møder det feminine

Skydesport fremstår som nævnt for nogle som en maskulin sport. Nogle vil derfor ryste på hovedet over kvinder, der vælger at kaste sig over sportsgrenen. I virkeligheden er kvinder dog yderst oplagte udøvere af netop skydesport. Der kræves nemlig en høj grad af indre ro og præcision for at gøre sig gældende på topplan. Noget som kvinder ofte mestrer fantastisk.

I det hele taget er skydesporten et godt eksempel på en sport, hvor det lidt maskuline sagtens kan gå hånd i hånd med det mere feminine. En del kvindelige udøvere af skydesport benytter således også deres fritid på at passe og pleje deres krop og udseende. En del vælger også at få foretaget skønhedsoperationer, f.eks. via en effektiv brystforstørrelse eller lignende. Kvinderne vælger at få det gjort i bestræbelserne på at opnå kropslig perfektion. Det går fint i tråd med deres sportslige ambitioner om også at opnå topplaceringer og perfektion til konkurrencerne.

Kan du få pulsen helt ned og ramme plet?

Er du en af de kvinder, der går og overvejer at kaste dig over skydesporten? Så overvej, om du har de rette kompetencer. En af de vigtigste evner, som sporten kalder på, er evnen til at holde pulsen nede selv i tilspidsede situationer og ramme plet første gang. Måske arbejder du allerede til dagligt i et erhverv, hvor du har påvist evnen til at holde hovedet koldt i pressede situationer, og i så fald vil disse evner garanteret kunne overføres til din kommende nye sportsgren.

Mange forskellige discipliner at kaste sig over

Én ting er at vælge at begynde at gå til skydesport. Noget helt andet er at vælge hvilken disciplin, man vil kaste sig over. Der findes nemlig et hav af forskellige former for skydesportsdiscipliner. Er der en indre Robin Hood gemt i dig? Så overvej at starte til bueskydning. Der findes flere klubber landet over. Er du i stedet bidt af geværer og pistoler? Så meld dig ind i en lokal skydeklub.

En del klubber landet over afholder jævnligt åbent hus. Her kan du med fordel troppe op. Gerne med en ven eller måske mere oplagt med en veninde i hånden – og naturligvis i godt humør. Så kan I finde ud af, om der allerede er kvinder tilmeldt i klubben, og om stemningen og følelsen er den rette for jer. Du kan også få lov at prøve pistolen, riflen eller buen, alt afhængig af hvilken form for skydesport du vælger at gå til. Afslutningsvis kan du også forhøre dig i klubben, om der findes Facebook-grupper for medlemmerne, og om der måske er nogle specifikt for de kvindelige af slagsen. På den måde kan du hurtigere lære dine nye klubkammerater at kende.

ashe