Mange skarpskytter

Danske skytter er mere fredelige

Der er heldigvis fred, og personer som den hvide død er ikke i aktion på vores breddegrader. Der skydes på mål efter fredeligere ting som skydeskiver og lerduer, og det er danskerne ret gode til. Det sker tit, at de klarer sig rigtig godt ved internationale konkurrencer, noget som vi som nation kun kan være stolte af.

Det er blevet til ikke kun meget spændende nationle mesterskaber, men også internationalt har vi kunnet være med helt fremme blandt de bedste. Noget vi kan være stolte af, for at imponere ved EM og OL, det kræver sin skytte. Det behøver ikke at være på det plan, du konkurrerer, forder er mange muligheder for at konkurrere i det små også.

For mange er skydning også en kultur. Det er noget man går til i familien, og der er mange familier, hvor flere generationer har gået på jagt også. De ting kan sagtens kombineres, for selvom du ikke nødvendigvis affyrer et eneste skud på din jagt, så er stemningen af sport altid til stede her også. Skydningen skal desuden holdes ved lige, og også her har de mange skytteforeninger en stor rolle at spille.

ashe