Mange skarpskytter

Snigskytter bliver de mest kendte

Om det er fra filmens verden, eller om det er de rigtige af slagsen, der har gjort livet surt for fjenden, er underordnet. På den lange bane bliver der snakket mere om dem, der tog de andres liv og kæmpede for sin egen frihed, end om dem, der kan ramme lerduen eller skydeskiven.

Men det er vigtigt at huske, at disse skarpskytter også har måttet træne, før de nåede dertil i tilværelsen. Med bevægelige skydeskiver og i alt slags vejr, hvis deres karriere har været ren militær, men efter forskellig slags vildt i naturen, hvis de har været almindelige mennesker fra landet med et talent.

Den kedelige verdensrekord tilhører en finne ved navn Simo Häyhä. Med langt over 500 bekræftede hits på under 100 under krigen mellem Finland og Rusland i 1939, er der endnu ikke nogen, der har overgået ham og hans evner, men tiden vil vise, om det ikke bliver sådan, for krige er der nok af.

Han var kendt som den hvide død. Et meget passende navn til denne herre. Der desuden ikke var uden lune og humor, for adspurgt, hvad han følte, da han trykkede på aftrækkeren, svarede han ganske kort: “Rekylet”.

ashe