Nye våben

De moderne våben

De våben, der bruges til skydekonkurrencer og til stort set alt andet, er meget moderne. De er gode at skyde med, de har en god vægt, og de er meget præcise. Det gælder stort set alle våbentyper, der affyrer et projektil ad gangen, om det så er kugler eller en pil.

Dem, der falder indenfor denne kategori, er samtidig potentielt dræbende på lang afstand, og de benyttes derfor også af jægere, der kan udnytte dette til deres fordel og nedlægge deres vildt over store afstande.

Løbene – også kaldet piben – kan fremstilles helt lige, der giver større præcision, og de tunge skæfter fremstilles af lettere materialer i forskellige kunststoffer. Det giver mere lette våben, der er lettere at holde i armene og affyre, og selvom de basale konstruktioner har mange år på bagen, så er der en meget stor forskel på våben, der er tilgængelige i dag, i forhold til tidligere tider.

En god riffel koster, og mindre kan sagtens gøre det til at starte med. Mange skytteforeninger har desuden skydevåben til rådighed, du enten kan låne eller leje, inden du kaster dig ud af at anskaffe dig dit eget. Andre foretrækker at have deres eget. Især dem, der bruger deres våben til jagt eller konkurrencer, for ens eget våben er nu engang det, du kender bedst.

Det skal bag lås og slå

Der skal passes på våben. Ikke kun skal du selv pleje og behandle det, så det ikke ruster eller får andre skader ved brug, men det skal også låses forsvarligt inde, når du ikke selv bruger. Rigtig mange skydevåben kan du få tilladelse til at opbevare hjemme, så længe du har de rette våbenskabe til formålet, og at du har en tilladelse samtidig.

Det er dit eget ansvar, men det er noget, alle der håndterer våben, har styr på. De kender reglerne, og det er heldigvis sjældent, at der er historier i medierne, hvor der ikke er styr på våben, hverken hos private eller hos foreninger.

Blive du medlem af en skytteforening, så vil du også hurtigt få styr på sikkerheden, og du vil lære at bruge de helt moderne våben på ingen tid. Selv buerne er topmoderne sammenlignet med de enkle af træ, der fandtes en gang. Her er det eneste træk, at du aldrig er i tvivl om, at der er tale om en helt almindelige bue.

ashe