Det at skyde

Jægere er også dygtige skytter

Nogen bruger deres evner med en riffel til at gå på jagt med. Jagt kræver forskelligt, herunder våben. Men der er også andre tegn, som at jægeren skal have et gyldigt jagttegn til det, han eller hun ønsker at skyde, at våbenet opbevares forsvarligt, at der kun jages, når dyrene er i sæson, og at skydefærdighederne holdes ved lige.

Langt de fleste jagtsæsoner i Danmark er i efteråret og om vinteren. Det er et spørgsmål om, at vildtet ikke skal have unger at forsørge, når de bliver jagtet. Desuden er de fleste af dem meget mere magre udenfor sæson, og der er ikke meget kød på dem, der er værd at spise.

Udenfor sæsonen skal jægeren derfor sørge for sig selv og sit udstyr. Våbenfærdighederne skal vedligeholdes, og de bruger derfor skytteklubber rundt om i landet til at holde deres færdigheder ved lige.

Det skal sikre, at dyrene rammes præcist hver eneste gang, for et skud skal helst være dræbende og sidde præcist. Det er noget, de danske jægere tager meget alvorligt, og samtidig er det en del af det at have jagttegn.

Vedligeholdelsen og træningen er samtidig med til at sikre mod vådeskud, hvor en anden jæger,et andet menneske eller en jagthund bliver ramt af skud. Det er heldigvis meget sjældent, der sker vådeskud her i landet, og det skyldes alene jægernes professionalisme og gode færdigheder med deres skydevåben.

Krav til alle medlemmer

Det at bruge skydevåben starter med krav og ansvar. Der er mange regler, der skal overholdes, før det er muligt at have våben hjemme, eller bare for at du kan være medlem af en skydeforening.

Det gælder om at passe på de mange våben for i de forkerte hænder er det livsfarligt. Det sker dog, at der bliver stjålet våben fra både private og fra skytteforeninger, der efterfølgende bliver brugt til røverier og væbnede konflikter mellem bander.

De forskellige dele låses inde hver for sig for at forhindre tyverierne, men det lykkes alligevel indimellem nogen at smutte med dem. Det er dog ikke så nemt, som det har været, og der strammes op på sikkerheden i forbindelse med alle former for skydevåben med jævne mellemrum.

En sikkerhed, er kommer os alle til gode, for selvom det at skyde er rigtig sjov, så er det farlige våben, der skal behandles med respekt.

ashe